ΣΥΡΙΖΑ: O πρωθυπουργός αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ: O πρωθυπουργός αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη
Συγγενείς και φίλοι των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αφήνουν λουλούδια αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη τους, Τέμπη, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024. Ένας χρόνος μετά από την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, συγγενείς των θυμάτων πραγματοποίησαν μνημόσυνο στο σημείο όπου χάθηκαν 57 ζωές, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μετά από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίας της χώρας ήχησαν στις 10:00 το πρωί 57 φορές, μία για κάθε ψυχή που χάθηκε. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Με ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Μαρινάκη σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

«Αν και ομολογουμένως κατέβαλε προσπάθεια, με υπεκφυγές και αοριστίες που εκθέτουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσπάθησε να ρίξει “στάχτη” στα μάτια των πολιτών, προσπερνώντας τα καίρια ερωτήματα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Εις μάτην!», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει:

«Επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι ο κύριος Μητσοτάκης αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών όπως και τις καταγγελίες τους για συγκάλυψη του εγκλήματος. Είναι λογικό επομένως να επιλέξει να αποδράσει από την αυριανή συζήτηση στη Βουλή. Ο κύριος Μαρινάκης μίλησε με ”συμπάθεια” για τους συγγενείς, κατανοώντας όπως είπε την οργή τους, αλλά ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να σταθεί δίπλα τους ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιους πραγματικά εντοπίζονται. Δεν είπε κουβέντα για το ερώτημα που του θέτει επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε σχέση με το εάν η κυβερνητική πλειοψηφία θα συναινέσει στην πρόταση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού κ. Καραμανλή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι