ΣΥΡΙΖΑ: Σε παράλληλο σύμπαν ζει ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Σε παράλληλο σύμπαν ζει ο Μητσοτάκης

Τί αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα ακόμα κυριακάτικο διάγγελμα αποδεικνύει ότι μάλλον απευθύνεται στον ελληνικό λαό από κάποιο παράλληλο σύμπαν», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού.

«Πώς να εξηγήσουμε αλλιώς το γεγονός ότι επιμένει στο σενάριο της εισαγόμενης κρίσης; Πώς να εξηγήσουμε αλλιώς το γεγονός ότι του πήρε ένα εξάμηνο για να ανακαλύψει την “υπερβάλλουσα κερδοφορία” και τα “ουρανοκατέβατα κέρδη”, την τεχνητή άνοδο των τιμών και έθεσε ως στόχο την αντιμετώπιση της υπέρμετρης επιβάρυνσης των οικιακών καταναλωτών. Πώς να εξηγήσουμε αλλιώς ότι χαρακτηρίζει την αύξηση των τιμών συγκυριακή;», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λυπούμαστε που πρέπει εμείς να προσγειώσουμε τον κύριο Μητσοτάκη στην πραγματικότητα», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «υπενθυμίζοντας» στον πρωθυπουργό τα εξής:

«-Η επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση αφορά μόνο τον Αύγουστο και όχι και τον Ιούλιο που ήταν ήδη αυξημένη η τιμή της κιλοβατώρας.

– Οι εκπτώσεις που δίνονται από τις εταιρείες έρχονται με κάποιες προϋποθέσεις που αν δεν τις πληροί κάποιος θα πληρώσει πολύ υψηλότερο λογαριασμό.

– Κάποιες εταιρείες βάζουν τη “μεγάλη” έκπτωση ως τις 100 κιλοβατώρες και από κει και πάνω την τιμολογούν με περισσότερα από 19 λεπτά.

– Το Χρηματιστήριο Ενέργειας και οι συμμετέχοντες σε αυτό έσπευσαν την επόμενη ακριβώς ημέρα να αυξήσουν την τιμή στο διπλάσιο του φόρου δηλαδή συν 20Euro ανά μεγαβατώρα.

– Οι επιδοτήσεις αφορούν μόνο νοικοκυριά αποκλείοντας τα κοινωνικά τιμολόγια και τις επιχειρήσεις άρα η κάλυψη η οποία παρουσιάζεται είναι πλασματική».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως «τα φιλοκυβερνητικά πανηγύρια ότι το τιμολόγιο υποχώρησε κάτω από 15 λεπτά/kWh για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας δυστυχώς διαψεύδονται, καθώς μόνο 4 στους 13 παρόχους έχουν τιμή κάτω από 15 λεπτά ανά KWh». Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνει ότι «ο πραγματικός στόχος του ξεπουλήματος της ΔΕΗ από τον κ. Χατζηδάκη και οι πομφόλυγες περί αυτορρύθμισης της αγοράς γίνονται ξεκάθαροι όταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ΔΕΗ έχει την τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση τιμής ανά KWh τον Αύγουστο ανάμεσα στους 13 παρόχους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως έχει πει «υπεύθυνα και έγκαιρα» από τις αρχές Απριλίου και με την πρόταση νόμου που ακολούθησε, ότι «πρέπει να θεσπιστεί μηχανισμός παρακολούθησης και αποτροπής υπερκερδών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και μηχανισμός με τον οποίο εξασφαλίζεται ότι το περιθώριο κέρδους των παρόχων ενέργειας δεν θα υπερβαίνει το 5%» και καταλήγει: «Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν λύνει το πρόβλημα στην πηγή του, δεν θα προσφέρει καμία οικονομική ανακούφιση στην κοινωνική πλειοψηφία που στενάζει».

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι