ΣΥΡΙΖΑ: Στη δημόσια Ιατρική θα μπαίνεις με 18.300 μόρια και στην Ιατρική ιδιωτικού, με 10.000

Γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού συζητούν την ίδρυση παραρτημάτων τους στην Ελλάδα, λέει ο Πιερρακάκης

«Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα. Στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης εισάγεσαι σήμερα με 18.300 μόρια. Στην Ιατρική Ιδιωτικού Πανεπιστημίου θα μπαίνεις με λιγότερα από 10.000», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, απαντώντας στον υπουργό Παιδείας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι αντίθετος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Οι λόγοι είναι πολλοί και έχουν αναλυθεί πολλές φορές. Η παρουσίαση του επικείμενου νομοσχεδίου από τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, μας επιβεβαιώνει. Και ιδου ένα παράδειγμα. Λέει ο κ. Πιερρακάκης στο ΣΚΑΙ ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος, θα πρέπει να καλύπτει την ελάχιστη βάση εισαγωγής του επιστημονικού πεδίου που τον ενδιαφέρει. Αυτό θα προκύπτει από τον μέσο όρο της επίδοσής του στα μαθήματα του επιστημονικού πεδίου που τον ενδιαφέρει επί 0,8».

»Ομως αυτό στην πράξη, σημαίνει ότι στη Νομική Αθηνών ο τελευταίος επιτυχών εισάγεται σήμερα με 18.125 μόρια κατά μέσο όρο. Στη δε Νομική Κομοτηνής, ο τελευταίος εισάγεται με μέσο όρο 16.985 μόρια. Με το νόμο της ΝΔ, θα εισάγεται στη Νομική Ιδιωτικού Πανεπιστημίου με μόλις 9.380 μόρια. Στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς του ΕΜΠ, ο τελευταίος έχει μέσο όρο 18.820 μόρια. Σε αντίστοιχο Ιδιωτικό θα εισάγεται με μόλις 9.840 μόρια.

»Στην Ιατρική Αθηνών, ο τελευταίος έχει μέσο όρο 19.000 μόρια και στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης 18.300. Με πόσα μόρια θα εισάγεται κάποιος στην Ιατρική Ιδιωτικού Πανεπιστημίου; Με μόλις 9.300. Η λαθροχειρία και τα ασύστολα ψέματα της κυβέρνησης φαίνονται ξεκάθαρα στους πίνακες. Όπως και η προσπάθειά της να ξεγελάσει και να εκμεταλλευτεί την αγωνία των νέων παιδιών και των γονιών τους. Η κυβέρνηση των δήθεν «αρίστων» αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, ούτε για την πραγματική αριστεία, ούτε για την αξιοκρατία».

Επίσης, ενώ για την εισαγωγή τους οι Έλληνες που τελειώνουν ελληνικό λύκειο θα δίνουν πανελλαδικές, όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου από άλλη χώρα θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις. Αυτό δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης και ανέφερε ως προϋπόθεση το απολυτήριο λυκείου να είναι ισότιμο του ελληνικού.  Είπε ότι επ΄αυτού θα δοθούν διευκρινίσεις, διότι εγείρονται πολλά ερωτήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι