Σύσκεψη στο Μαξίμου για το αγροτικό – Πού έχουν στηθεί μπλόκα

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το αγροτικό – Πού έχουν στηθεί μπλόκα

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με κύριο θέμα της ατζέντας να αποτελούν, τόσο οι κινητοποιήσεις, όσο και η πορεία των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Εν τω μεταξύ μπλόκα έχουν στηθεί σε Λάρισα, Κοζάνη, Καστοριά και αλλού.

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να παραμείνουν στη Λάρισα μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ έως την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει ή τον πρωθυπουργό είτε τον αρμόδιο υπουργό. (H φωτογραφία είναι από το μπλόκο στην είσοδο των Ιωαννίνων προχθές).

Οι αγρότες ζητούν την επιτάχυνση της διαδικασίας αποζημίωσης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, αλλά και να δοθούν άμεσες αποζημιώσεις της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάσει των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα και σε παραγωγές που πλημμύρισαν. Επιπλέον ζητούν την άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και την μείωση του κόστους παραγωγής.

Μπλόκα με τρακτέρ έχουν στηθεί μέχρι στιγμής στο Μεσόβουνο Εορδαίας, στην περιοχή Κοίλα της Κοζάνης, στην είσοδο της Καστοριάς, στη Μυρσίνα Γρεβενών, στη Επανομή και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, καθώς και στο δημαρχείο Χαλκηδόνας και στο δέκατο χιλιόμετρο της οδού Θεσσαλονίκης Καβάλας, στην είσοδο της πόλης της Νάουσας, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών,
στην Εθνική οδό Άρτας-Πρέβεζας, καθώς και στη Θεσσαλία, στους κόμβους Πλατύκαμπου, Καρδίτσας, Ζάκρου, στη Μαγνησία στον Αλμυρό και το Ριζόμυλο, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, στην είσοδο της πόλης της Λαμίας, και στην Μεσσηνία στην περιοχή του παλιού σταθμού του ΟΣΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι