Έβγαλε πλαστό πιστοποιητικό θανάτου για να αποφύγει τη στράτευση

Έβγαλε πλαστό πιστοποιητικό θανάτου για να αποφύγει τη στράτευση

Σιβηριανός που είχε χάσει πρόσφατα το παιδί του σε τροχαίο, θέλησε να αποφύγει την επιστράτευση  στην Ουκρανία εκδίδοντας πλαστό πιστοποιητικό θανάτου

Περιφερειακό στρατοδικείο στην πόλη Ουλάν -Ουντέ στη Σιβηρία, καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε ετών με την κατηγορία της λιποταξίας επίστρατο, ο οποίος αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό για τον θάνατό του, για να μην πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ο Ζορίγκο Αραμπζάγεφ υπηρετούσε κανονικά στο στρατό, όμως έλαβε άδεια τον περασμένο Μάρτιο και δεν επέστρεψε στο τάγμα του ποτέ. Όταν η στρατονομία τον αναζήτησε ως λιποτάκτη στο σπίτι του, ο γιος του, τους έδειξε το πιστοποιητικό θανάτου του πατέρα του. Αργότερα, όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό και τρεις μήνες αργότερα ο άνδρας συνελήφθη.

Όπως είπε ο ίδιος, αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό επειδή δύο μήνες προτού επιστρατευθεί είχε χάσει τον γιο του σε τροχαίο δυστύχημα και ανησυχούσε για την ψυχική υγεία της συζύγου του, η οποία φοβόταν πλέον μην χάσει και εκείνον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι