Συζήτηση στη γερμανική Βουλή για τον άτυχο Έλληνα που τον σκότωσε στο ξύλο ισλαμιστής

Συζήτηση στη γερμανική Βουλή για τον άτυχο Έλληνα που τον σκότωσε στο ξύλο ισλαμιστής

Επίκαιρη συζήτηση με πρωτοβουλία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) διεξήχθη στην Bundestag, για τον Φίλιππο Τσάνη, τον 20χρονο Έλληνα που τον σκοτωσε στο ξύλο ένας 18χρονος Σύρος που φέρεται η οικογένειά του να είχε δεσμούς με το ISIS ενώ και ο ίδιος είχε ήδη ποινικό μητρώο. Θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Τσάνης, που είχε μόλις αποχωρήσει από την τελετή αποφοίτησης της αδελφής του, φορούσε ευμεγέθη σταυρό.

«Πού πηγαίνει η κοινωνία μας; Πολλοί γονείς λένε: ο Φίλιππος θα μπορούσε να είναι δικός μας γιος», διερωτήθηκε από το βήμα της Bundestag ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι απώλεσε τον έλεγχο στο θέμα της μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια της επίκαιρης συζήτησης στη γερμανική Βουλή, ο κ. Μερτς αναφέρθηκε σε μία «μακρά σειρά σοβαρών επιθέσεων και βίαιων εγκλημάτων τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, που συχνά διαπράττονται από νεαρούς άνδρες με μεταναστευτικό υπόβαθρο» και υποσχέθηκε ότι το CDU θα υποβάλει σχετικές προτάσεις. «Πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι», είπε.

Από την πλευρά του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο Λαρς Καστελούτσι τόνισε ότι «δεν πρέπει να ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά και να παίζεται το παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών», σημείωσε ωστόσο ότι το έγκλημα που διαπράχθηκε θα πρέπει να τιμωρηθεί με την αυστηρότερη ποινή που προβλέπει το κράτος δικαίου.

Στο ίδιο πνεύμα, η βουλευτής των Πρασίνων Σαχίνα Γκαμπίρ ανέφερε ότι πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο και τον φόβο των ανθρώπων προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα μίσους και υπενθύμισε ότι η ίδια η οικογένεια του θύματος ζήτησε να μην εργαλειοποιηθεί ο θάνατος του 20χρονου Φίλιππου.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταλόγισε την ευθύνη στις κυβερνήσεις υπό το CDU. «Πριν απευθύνει ερωτήσεις, το CDU πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, διότι χωρίς αυτό, δεν θα βρίσκονταν στη χώρα μας όλοι αυτοί οι δολοφόνοι και οι βιαστές», είπε ο βουλευτής Μπερντ Μπάουμαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι