Συζήτηση Τζεντιλόνι και Τσίπρα στους Δελφούς

"Ακροδεξιές απειλές" και ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί όλα πάνε στραβά... Μπάμπης Αγρολάμπος

Οι εξελίξεις στην ΕΕ με φόντο τις ευρωεκλογές, η ευρωπαϊκή οικονομία και το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν τα θέματα που συζήτησαν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος  Επίτροπος Οικονομίας, επίσης πρώην πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό δεδομένης της καλής σχέσης τους που ξεκίνησε από την περίοδο που και οι δύο ήταν πρωθυπουργοί, όταν καθιέρωσαν το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας και προώθησαν τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου. Παράλληλα είχαν συνεργαστεί πολύ στενά στις συνόδους του κόμματος των Ευρωσοσιαλιστών (PES). Ο Πάολο Τζεντιλόνι βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Delphi Forum. Ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και ένα μήνα είναι πρόεδρος της υποεπιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι