Σκέρτσος: Ούτε λεφτά έχουμε ούτε εργαστήρια για τα μοριακά τεστ που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, απάντησε σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα τεστ ταχείας ανίχνευσης που θα διατεθούν και αναφέρει ότι αφ΄ενός είναι αναγκαία, αφ΄ετέρου φθηνά.

Όπως γράφει στην ανακοίνωσή του, τα γρήγορα οικιακά τεστ ανίχνευσης που θα διαθέσει το κράτος στους πολίτες έχουν υψηλό βαθμό ευαισθησίας και εγκυρότητας και μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην βελτίωση της επιδημιολογικής επιτήρησης των ασυμπτωματικών φορέων. Και άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Ελβετία τα έχουν ενσωματώσει πολύ πρόσφατα στις εθνικές τους στρατηγικές, αλλά τα πωλούν, ενώ η Ελλάδα πρωτοπορεί ανοίγοντας τόσο τη δωρεάν διανομή με κρατική δαπάνη σε κάθε πολίτη, όσο και την εμπορική τους διάθεση.

«Η αντιπρόταση για συνταγογράφηση 4 pcr test το μήνα σε κάθε πολίτη που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρακτικά ανεφάρμοστη για δυο λόγους: α) θα στοίχιζε τουλάχιστον 2,4 δισ. ευρώ το μήνα στους φορολογούμενους και β) δεν μπορεί να υλοποιηθεί διότι, ακόμη κι αν υπήρχαν λεφτόδεντρα, δεν υπάρχουν εργαστήρια για να πραγματοποιούν τόσα πολλά pcr test καθημερινά». Διευκρίνισε επίσης ότι σε περίπτωση θετικού τεστ στο σπίτι, το θετικό κρούσμα θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα (που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή), η οποία θα οδηγεί σε δωρεάν επανέλεγχο σε δημόσια δομή υγείας με rapid test αντιγόνου από επαγγελματία υγείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι