Σκιές στην οργάνωση “Ο άλλος άνθρωπος”

Πρώτη δήλωση του "Άλλου Ανθρώπου" για τις κατηγορίες περί ξεπλύματος χρήματος

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” αναφέρει ότι διώκονται για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος” ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και τρεις συγγενείς και συνεργάτες του, που φέρονται να είχαν 600.000 ευρώ σε ατομικούς λογαριασμούς και ένας από αυτούς να έπαιζε τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο. Ο ίδιος πάντως δεν διαθέτει λογαριασμό και είπε «Ας έρθουν να με πιάσουν αν θαρρούνε ότι έφαγα λεφτά. Εγώ δεν παίζω τυχερά παιχνίδια. Έχουμε διαχειριστεί όχι 600.000 που λένε, αλλά 1,5 εκατομμύριο. Αλλά δώσαμε 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού, βάλε και βενζίνες, ταξίδια. Κάντε εσείς το λογαριασμό και πείτε μου αν “φάγαμε” λεφτά»

Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 στην Πάτρα, όπου έστησε κουζίνα για Πατρινούς απόρους και αστέγους αυτές τις ημέρες, είπε τα ανωτέρω και πρόσθεσε: «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά το θέμα και να έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθετε να με πάρετε. Εγώ δήλωση δεν κάνω, εισόδημα δεν έχω», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, το οποίο δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται ότι μαζί με συνεργάτες του «συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση από τον Ιανουάριο του 2020, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές για την κοινωνική κουζίνα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι». Επίσης γίνεται λόγω για κινήσεις λογαριασμών σε εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και αναλήψεις μετρητών.

Κατά το πόρισμα το ποσό που αποκόμισαν από την «εγκληματική τους δραστηριότητα» ανέρχεται σε τουλάχιστον 600.000 ευρώ. Ομως δεν διευκρινίζεται η ουσιαστική λεπτομέρεια, ότι ο Πολυχρονόπουλος και εν γένει η οργάνωση, ασφαλώς και θα προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών για τις ανάγκες της προσπάθειάς τους, που έχει ιδρυθεί για να σιτίζει αστέγους και απόρους. Ούτε αναφέρεται αν διακινήθηκαν προς τυχερά παιχνίδια 10 ευρώ ή 10.000 ευρώ. Ούτε το αυτονόητο, ότι όσοι εργάζονται για την οργάνωση θα μπορούσαν να παίρνουν ένα λογικό μεροκάματο για την προσφορά τους σε αυτήν και αν αυτό υπολογισμένο στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της οργάνωσης αθροίζεται και λαμβάνεται υπ΄όψη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων, τόσο του κ. Πολυχρονόπουλου, όσο και των δύο συγγενών και συνεργατών του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι