Σκηνικό “ναυμαχίας” στη Βαλτική για τον Nord Stream 2

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ανακοίνωσε  πως παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα πολεμικών και μη πλοίων στη θαλάσσια περιοχή όπου πραγματοποιούνται εργασίες τοποθέτησης του υποθαλάσσιου αγωγού του φυσικού αερίου Nord Stream 2. Ο αγωγός προχωρεί μετ΄εμποδίων καθώς τον θέλουν Ρωσία και Γερμανία, αλλά αντιδρούν ΗΠΑ, Ουκρανία και Πολωνία.

Ο ενέργειες αυτές δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του παραρτήματος της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG Αντρέι Μίνιν έχουν προκλητικό χαρακτήρα και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον αγωγό. «Μετά την επανεκκίνηση, τον Ιανουάριο του 2021, στο θαλάσσιο οικόπεδο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2, παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων, καθώς και άλλων πλοίων ξένων χωρών, οι ενέργειες των οποίων έχουν συχνά σαφώς προκλητικό χαρακτήρα», δήλωσε ο ίδιος.  Το σοβαρότερο περιστατικό σημειώθηκε όταν υποβρύχιο αγνώστου (στους δημοσιογράφους) εθνικότητας κινήθηκε σε απόσταση 1 ναυτικού μιλίου από το σημείο των εργασιών οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Nord Stream 2 AG σε σχόλιο της που έστειλε στο Reuters μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλώνει ότι μπορεί να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του Μίνιν οι οποίες «υπογραμμίζουν την ανάγκη συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι