Σκόπια: Συνελήφθησαν οκτώ για βόμβες – Μέλη του ISIS;

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Οκτώ άτομα ηλικίας ηλικίας 21 έως 32 ετών συνελήφθησαν στα Σκόπια ως ύποπτα για τρομοκρατικές ενέργειες συνδεόμενες με το ISIS της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ένας από τους 8 συλληφθέντες είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS στη Συρία. Οι συλλήψεις έγιναν με την υποψία «δημιουργίας τρομοκρατικής οργάνωσης βασισμένης στην ιδεολογία του ISIS με σκοπό τη διάπραξη δολοφονιών και την καταστροφή δημόσιων κτιρίων με την πρόθεση δημιουργίας αισθήματος ανασφάλειας και φόβου μεταξύ των πολιτών», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να είχαν κάνει πολλές προετοιμασίες,  διέθεταν χρήμα, όπλα, πυρομαχικά, στρατιωτικό εξοπλισμό και είχαν ετοιμάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ είχαν κάνει και δοκιμές ενεργοποίησής τους. Οι δοκιμές που πραγματοποίησαν ήταν και αυτές που τους πρόδωσαν.

Επικοινωνούσαν με την εφαρμογή WhatsApp για τη μεταφορά των όπλων και για την κατασκευή γιλέκων με εκρηκτικά, ενώ συζητούσαν για τα οικονομικά και τα όπλα, που ήταν κρυμμένα σε δρόμο του χωριού Κουμάνοβο, στα βόρεια της χώρας. Οι τρεις από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν οι ίδιοι που είχαν συλληφθεί το Σεπτέμβριο όταν είχαν εντοπιστεί στην ίδια περιοχή με πυρομαχικά και εκρηκτικά. Άγνωστο γιατί αφέθηκαν τότε ελεύθεροι. Επισης ασαφές μένει αν πρόκειται για αλβανόφωνους μουσουλμάνους, παρότι αυτό είναι και το πιθανότερο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι