Δύο συλλήψεις για την δολοφονία Σύρου στην Ριτσώνα

Δύο συλλήψεις για την δολοφονία Σύρου στην Ριτσώνα

Έγκλημα διαπράχθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Δομή Φιλοξενίας στη Ριτσώνα, όπου 29χρονος Σύρος υπήκοος, κουρδικής καταγωγής, μαχαιρώθηκε στο λαιμό και στο στέρνο, με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Η Αστυνομία της Ευβοίας ενημερώθηκε από τον φύλακα της Δομής Φιλοξενίας Προσφυγών Ριτσώνας Ευβοίας ότι ο υπήκοος Συρίας είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή του λαιμού και του στήθους, από άγνωστους δράστες και ότι μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, όπου τους ανέμεναν Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι κατήγγειλαν ότι οι δράστες ήταν δύο Σομαλοί.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Χαλκίδας προχώρησαν μετέπειτα στην εξιχνίαση της δολοφονίας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν αμέσως δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετά τη ολοκλήρωση της έρευνας συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, για την εμπλοκή τους στην ανθρωποκτονία. Τόσο οι συλληφθέντες, όσο και το θύμα ήταν φιλοξενούμενοι της Δομής. Ο χώρος που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, αποκλείστηκε και εξερευνήθηκε διεξοδικά.

Από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκε αρχικά ένα μαχαίρι (τύπου χατζάρα), το οποίο βρέθηκε στο σημείο όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία. Στη συνέχεια παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικίσκο, όπου διέμεναν οι δύο συλληφθέντες, εντός του οποίου βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι κουζίνας, συνολικού μήκους 28 εκατοστών και διάφορα είδη ένδυσης.

Όλα τα κατασχεθέντα θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx