Σκότωσε η Μοσάντ το Νο2 της Αλ Κάιντα στο Ιράν;

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Σύμφωνα με τους New York Times πράκτορες της Μοσάντ εντόπισαν και σκότωσαν πριν από 3 μήνες στο Ιράν τον 58χρονο Abu Muhammad al Masri ή  Abdullah Ahmed Abdullah, ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, και την κόρη του Μαριάμ. Η κόρη του ήταν και νύφη του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ήταν χήρα του γιου του.

Abdullah Ahmed Abdullah

Πατέρας και κόρη δολοφονήθηκαν στον δρόμο από πράκτορες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και χρησιμοποίησαν πολυβόλο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.  Αυτό συνέβη στις 7 Αυγούστου στην Τεχεράνη και ο νεκρός, που  ήταν μεταξύ των πλέον καταζητουμένων του FBI, φέρεται από το Ιράν να ειναι ένας Λιβανέζος καθηγητής ιστορίας άσχετος με την Αλ Κάιντα, που φονεύθηκε μαζί με την 27χρονη κόρη του Μαριάμ. Το Ιράν επιμένει ότι όλα αυτά είναι fake news και οι δύο νεκροί δεν είναι αυτοί που αναφέρονται από την εφημερίδα και ότι το Ιράν δεν παρέχει άσυλο σε μέλη της Αλ Κάιντα.

Ο Μασρί κατηγορείτο μεταξύ άλλων ότι είχε ενορχηστρώσει τις βομβιστικἐς επιθέσεις σε πολλές πρεσβείες των ΗΠΑ στην Αφρική πριν από 22 χρόνια. Οι σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις στο Ναϊρόμπι, της Κένια, και στο Νταρ ελ Σαλάαμ της Τανζανίας είχαν σκοτώσει 224 άτομα.

Η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τις πηγές της ο Μασρί ζούσε στην Τεχεράνη από το 2015. Ήταν επικηρυγμένος για 10 εκατομμύρια δολάρια. Στα νιάτα του ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην “Α Εθνική” της Αιγύπτου. Το 1997 ήταν πάντως στενός συνεργάτης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε από Αμερικανούς  στο Πακιστάν το 2011.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι