Σκουρλέτης: «Δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο»

Σκουρλέτης: «Δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο»

Ο Πάνος Σκουρλέτης σε επιστολή-απάντηση προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (σε συνέχει της επιστολής που έλαβε από την Ένωση) ανέφερε πως «σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αδύνατο να ταυτιστεί με ό,τι αντιπροσωπεύει η μορφή που πρωταγωνιστεί σε αυτό».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «το κύριο πολιτικό θέμα ήταν και είναι η διάθεση δημόσιου χρήματος σε ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους, χωρίς να αποκαλύπτεται η κατανομή ανά μέσο, άρα και χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί η κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος και παρά το σχετικό αίτημα που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πλήρη ενημέρωση των κομμάτων και των πολιτών».

Κάνει λόγο για «σχέδιο χρησιμοποίησης ΜΜΕ για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης» από την κυβέρνηση, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρόκειται για «μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο» και «ενέργεια που αδικεί και τα ΜΜΕ τους δημοσιογράφους συνολικά, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, θέτοντας σοβαρό θέμα δημοκρατικής λειτουργίας». Προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ενίσχυσης των ΜΜΕ, κεντρικών και περιφερειακών, αλλά με όρους διαφάνειας, ισοτιμίας και προστασίας του αγαθού της ενημέρωσης».

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο πρωθυπουργός «οφείλουν να δώσουν επιτέλους εξηγήσεις» και προσθέτει ότι οι «μεγάλες ευθύνες» τους σε αυτή την υπόθεση «πρέπει να αναδεικνύονται με τη συμβολή όλων όσοι επιθυμούν να λειτουργούν υπέρ της πλουραλιστικής ενημέρωσης». «Πρόκειται για ένα πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και θεωρώ ότι η υπεράσπισή της είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να συναντηθούμε», καταλήγει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι