Σκρέκας: Τον Απρίλιο το νέο «Ερευνώ-Καινοτομώ» με 300 εκ. ευρώ για δράσεις σε τέσσερις τομείς

Νέα πρόστιμα ύψους 1,48 εκατ. ευρώ σε 11 επιχειρήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης

Τον Απρίλιο θα ανοίξει ο νέος του προγράμματος «Ερευνώ-Καινοτομώ» για να υποδεχθεί αιτήσεις για δράσεις σε τέσσερις τομείς, όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο 18ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το ka-business.gr.

Ο υπουργός, γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος θα διατεθούν 300 εκατομμύρια ευρώ, δηλώνοντας επίσης:

«Θα διοχετεύσουμε 403 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε εστιασμένες δράσεις καινοτομίας τα επόμενα τρία χρόνια, 207 εκατομμύρια για την αναβάθμιση ερευνητικών υποδομών -και το ΕΚΕΤΑ παίρνει ένα σημαντικό κομμάτι από εκεί-, 139 εκατομμύρια ευρώ σε βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, 3 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση της πλατφόρμας ”Elevate Greece”, 25 εκατομμύρια ευρώ σε 36 ερευνητικά έργα που έχουν αξιολογηθεί με υψηλή βαθμολογία στο “Ερευνώ-Καινοτομώ” και δεν είχαν ενταχθεί λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών το προηγούμενο διάστημα».

Περαιτέρω, ο υπουργός αναφέρθηκε σε δράσεις ενίσχυσης των επιμελητηρίων και αναβάθμισης των κέντρων μεταφοράς τεχνολογίας: «Θέλουμε σε κάθε Επιμελητήριο της χώρας να δημιουργηθεί μία θερμοκοιτίδα, ένα κέντρο προώθησης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με χρήματα τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ αλλά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έτσι ώστε τα Επιμελητήρια να παίξουν τον ρόλο που θέλουμε στην καινοτομία. Αναβαθμίζουμε και ενισχύουμε τα κέντρα Μεταφοράς Τεχνολογίας, τον ΟΒΙ, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας που ονομάστηκε και Καινοτομίας, ΟΒΙΚ. Θέλουμε και δημιουργούμε ένα εθνικό κέντρο ικανοτήτων, ένα εθνικό Innovation Agency, ώστε μέσα από εκεί να δικτυώνονται όλα τα κέντρα καινοτομίας που δημιουργούνται και να συντονίζονται, όταν κάποιος επενδυτής από την αγορά, ένας επιχειρηματίας θέλει να δει στο προϊόν που παράγει τι έρευνα γίνεται».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι