Σλοβακία: Ο Φίτσο ψήφισε για τις ευρωεκλογές από το νοσοκομείο

Σλοβακία: Ο Φίτσο ψήφισε για τις ευρωεκλογές από το νοσοκομείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σε βάρος του οποίου πραγματοποιήθηκε δολοφονική επίθεση λίγες εβδομάδες πριν, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις ευρωεκλογές από το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκεται.

«Ψήφισα στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Φίτσο στον λογαριασμό του στο Facebook, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία στην οποία διακρίνεται όρθιος, στηριζόμενος σε μία πατερίτσα, να ρίχνει το ψηφοδέλτιό του σε μια κάλπη, η οποία έχει τοποθετηθεί σε ένα γραφείο, μέσα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.

«Είναι αναγκαίο να εκλέξουμε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες για την ειρήνη και όχι τη συνέχιση του πολέμου», επισήμανε ο Φίτσο.

Ο επικεφαλής της σλοβακικής κυβέρνησης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να επικρίνει «τη συναίνεση των δυτικών χωρών, οι οποίες επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να επιτεθεί εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος».

Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, για «την απόδειξη ότι οι μεγάλες δυτικές δημοκρατίες δεν θέλουν την ειρήνη, αλλά την κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που είναι βέβαιο πως θα συμβεί».

Ο Ρόμπερτ Φίτσο επανέλαβε την υπόσχεσή του να «μην οδηγήσει τη Σλοβακία σε τέτοιες στρατιωτικές περιπέτειες».

Σημειώνεται ότι, η Σλοβακία εκλέγει 15 ευρωβουλευτές, εκ του συνόλου των 720 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι