Σοφιανός: Έχουμε δει πολλά κόμματα μιας χρήσης

Σοφιανός: Έχουμε δει πολλά κόμματα μιας χρήσης

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβασή στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τα περί «δημοσκοπικών τσιμπημάτων» που έχουν διάφορα κόμματα είπε «ξέρετε πόσα κόμματα μιας χρήσης έχουν περάσει, πόσοι αρχηγοί έχουν περάσει από αυτό το στούντιο και σήμερα βρίσκονται κάπου αλλού; Το ΚΚΕ είναι εδώ, υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα!».

Προσέθεσε ότι «απέναντι στο χάλι της χώρας, πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές. Η ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική κρίση της σοσιαλδημοκρατίας, που αντιμετωπίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ξεκινά από το ότι ουσιαστικά επικαλούνται απλώς ένα “διαφορετικό μοντέλο” διαχείρισης του καπιταλισμού, ενώ η κρίση ξεκινά από τον καπιταλισμό καθαυτό».

Συνέχισε αναφέροντας πως «η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ -την οποία δεν την είχαν προβλέψει και διάφοροι δημοσκόποι- είναι μια εγγύηση γιατί αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι οργανωμένος αγώνας παντού. Είναι αυτό που βλέπει καθημερινά ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του όταν βγαίνουν στη χώρα. Κόσμο που διεκδικεί και απαιτεί. Να είναι σίγουροι πως δεν θα εμφανίζονται χωρίς τη συνοδεία των ΜΑΤ, γιατί ένα σημαντικό τμήμα του κόσμου πλέον έχει αποφασίσει να διεκδικήσει εδώ και τώρα αυτά που του ανήκουν, αυτά που του είναι απαραίτητα για να ζήσει».

Ανέδειξε πως «δεν μπορεί ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός με μισθό 740 ευρώ να πηγαίνει στη Μήλο και να μην έχει πού να κοιμηθεί. Δεν μπορεί να καταργούν χίλια σχολικά τμήματα και να συγχωνεύουν 26-27 παιδιά σε μια τάξη. Δεν μπορεί να περιμένουν παιδιά στα ΕΠΑΛ για δεκάδες τμήματα ειδικοτήτων ή τομέων που δεν έχουν εγκριθεί ακόμα. Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντήσει χιλιάδες λαού στη ΔΕΘ, όπως αντίστοιχα και ο υπουργός Υγείας: δεν υπάρχει νοσοκομείο και σημείο που να μην είναι αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των νοσοκομειακών, αλλά και του κόσμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx