Σοκ από την εκτέλεση στρατηγού από τους Ταλιμπάν

Έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν και ο τελευταίος θύλακας αντίστασης

Σοκ και τρόμο έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και που δείχνει την εκτέλεση στρατηγού στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν. Παρά τα όσα δήλωσαν μέσω των εκπροσώπων Τύπου οι οποίοι έκαναν λόγο για ενότητα και ειρήνη, μόλις λίγες ώρες μετά ξεκίνησαν οι αιματηρές επιθέσεις. Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας διακρίνεται δεμένος ο πρώην διοικητής της αστυνομίας, στρατηγός Χάτζι Μουλά Αχκαζάι.

Όντας γονατισμένος και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι οι Ταλιμπάν αρχικά του ζητάνε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του και στη συνέχεια τον πυροβολούν στα μάτια εκτελώντας τον. Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές δεν έχουν κανέναν δισταγμό και μάλιστα απειλούν τις οικογένειες των πρώην κυβερνητικών με τις ζωές τους, εάν δεν τους παραδώσουν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι