Σωρεία παρατυπιών ερευνά η εισαγγελία για λούνα παρκ που αδειοδοτήθηκε στη Λάρισα

Σωρεία παρατυπιών ερευνά η εισαγγελία για λούνα παρκ που αδειοδοτήθηκε στη Λάρισα

Επιχειρηματίας που διώκεται για το θάνατο ενός παιδιού στο Βόλο και έχει καταδικασθεί για τον τραυματισμό ενός δεύτερου παιδιού στη Χαλκίδα, κατάφερε να πάρει άδεια στη Λάρισα για πανηγύρι προσκομίζοντας λευκό ποινικό μητρώο. Τελικά η άδεια ανακλήθηκε επειδή ο δήμος διαπίστωσε ότι το λούνα πάρκ έκανε παράνομη σύνδεση ηλεκτροδότησης. Ομως ο εισαγγελέας πλέον διέταξε γενικότερη έρευνα για το θέμα.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών στη Λάρισα παρήγγειλε έρευνα σχετικά με τη νομιμότητα των αδειών που είχε στα χέρια της η 78χρονη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ που ήθελε να συμμετάσχει σε πανηγύρι. Προϋπόθεση για να αδειοδοτηθεί ήταν η ιδιοκτήτρια να έχει λευκό ποινικό μητρώο σε αδικήματα σχετικά με την επαγγελματική της δραστηριότητα. Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια κατέθεσε λευκό ποινικό μητρώο, ενώ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό 9χρονης στη Χαλκίδα, και έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το θάνατο 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε λευκό ποινικό μητρώο και ότι αυτό μάλιστα εξετάστηκε και η γνησιότητά του. Η άδεια κατά συνέπεια δόθηκε, αλλά όταν εγκαθίσταντο τα παιχνίδια, ο δήμος διαπίστωσε ότι είχε γίνει παρέμβαση στο ρελέ διαρροής στον πίνακα παροχής ρεύματος. Τότε ο δήμος αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του λούνα πάρκ. Η 78χρονη πάντως, παρά τα προηγούμενά της με την δικαιοσύνη, είχε πάρει άδειες για λούνα παρκ στη Λάρισα και πρόπερσι και το 2018.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx