Sorry από την Αμερικανίδα που έβρισε τους Έλληνες επειδή δεν βρίσκουν τον σύντροφό της στην Αμοργό

Sorry από την Αμερικανίδα που έβρισε τους Έλληνες επειδή δεν βρίσκουν τον σύντροφό της στην Αμοργό

Άφαντος παραμένει για 11η ημέρα ο 59χρονος συνταξιούχος Αμερικανός αστυνομικός που αγνοείται στην Αμοργό και για τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονται, παρά τα “εξ αμάξης” που έσυρε η σύντροφός της σε συνέντευξή της στην New York Post προχθές. Σήμερα η ίδια ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι «ήταν αναστατωμένη». Ομως προφανώς έπαιξε ρόλο ότι δεν έχουν βρει τίποτα ούτε οι Αμερικανοί που ήρθαν εις επικουρίαν.

Ο δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος Καραΐσκος μιλώντας στο ertnews.gr σήμερα το πρωί το πρωί δήλωσε ότι ο Αμερικανός τουρίστας «έρχεται χρόνια στο νησί και τα ξέρει τα μονοπάτια, στα οποία υπάρχει σήμανση και βατότητα. Οι έρευνες συνεχίζονται με δύο κλιμάκια, ένα της τοπικής αστυνομίας κι ένα από τη Νάξο και υπάρχει ένας πραγματογνώμονας καθώς και δύο σκυλιά που βοηθάνε στις έρευνες. Μαζί και εθελοντές από την οικογένεια του αγνοούμενου. Υπήρξε κινητοποίηση από όλα τα σώματα και από την αστυνομία και την Πυροσβεστική και από το Λιμεναρχείο. Σηκώθηκε και ελικόπτερο και drones. Ειδικά τις πρώτες μέρες όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις έρευνες, ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ λόγω του καύσωνα».

Ο ίδιος είπε ότι «έχουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό με τα κινητά. Όταν το κινητό δίνει στίγμα, πιστεύω ότι θα πρέπει τη σήμερον ημέρα να ξέρουμε ακριβώς που εντοπίζεται το άτομο που έχει το κινητό. Αντ’ αυτού μας έδωσαν μια πολύ μεγάλη περιοχή. Ξεκινήσαμε εδώ και κάποιες μέρες ένα προγραμματισμό ώστε να παρέχουμε μέσω κινητού τηλεφώνου μια εφαρμογή ώστε να εντοπίζονται άμεσα αυτά είτε με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με το δίκτυο είτε με δορυφόρο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που η τεχνολογία μας το προσφέρει πλέον», κατέληξε.

Η σύντροφος του αγνοούμενου τουρίστα, σε ανάρτησή της σε ομάδα του νησιού, τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνδρομή ειδικών από την Καλιφόρνια που ασχολούνται με drones. «Είμαι πολύ αισιόδοξη σήμερα. Νιώθω πάντα κοντά μου τον Άλμπερτ», έγραψε στην ανάρτησή της. Δύο ώρες νωρίτερα, η σύντροφος του ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε δηλώσει στη New York Post σχετικά με την πρόοδο των ερευνών όταν είχε κατηγορήσει για αδράνεια και αδιαφορία τις αρχές.

«Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί διαπίστωσα πως ορισμένα πράγματα που είχα πει προηγουμένως παλαιότερα πλήγωσαν ορισμένους ανθρώπους ειδικά στην Αμοργό. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ σε όσους έθιξα με τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ δεν μπορούμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη στήριξη που πήραμε εδώ στην Αμοργό. Προσωπικά περνάω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην με κρίνετε για όσα λέω. Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθη, αλλά παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου, να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι του».

Η Ντέμπι Λισέιν είχε δηλώσει σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή της στην Ελλάδα ότι είναι «απόλυτα αηδιασμένη με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι τοπικές αρχές, που δεν κάνουν τίποτα». Ο αγνοούμενος είχε έρθει στην Ελλάδα με έναν φίλο του. Η Λισέιν έφτασε στην Ελλάδα μαζί με τον αδελφό του αγνοούμενου, Όλιβερ Κάλιμπετ, μια εβδομάδα μετά την εξαφάνιση και έφερε και δύο μέλη της ομάδας έρευνας και διάσωσης της κομητείας του Λος Άντζελες. Δήλωσε μάλιστα ότι αισθάνεται ότι οι Έλληνες τους παρακολουθούν και ότι κακώς δεν εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου. «Οι Έλληνες λένε με χαλαρό στιλ “ας πάμε για ύπνο κι ας αφήσουμε τον Άλμπερτ να κοιμηθεί έξω”», είπε στη New York Post.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι