“Σωσίας” του Πούτιν που δημιουργήθηκε από Τεχνητή Νοημοσύνη τον ρώτησε πόσους σωσίες έχει

“Σωσίας” του Πούτιν που δημιουργήθηκε από Τεχνητή Νοημοσύνη τον ρώτησε πόσους σωσίες έχει
epa11028915 Russian President Vladimir Putin answers questions during his annual live broadcast press conference with Russian federal, regional, and foreign media at the Gostiny Dvor forum hall in Moscow, Russia, 14 December 2023. Russian President Vladimir Putin on 14 December holds his end-of-year press conference, followed by the 'Direct Line with Vladimir Putin' televised event, where he will answer citizens' questions focusing on domestic issues. The President's Big Press Conference is an annual event that has been held since 2001. This year the format is combined 'Direct Line' (questions from citizens) and 'Big Press Conference' (questions from journalists). The event takes place months before the presidential election scheduled for 17 March 2024, in which Putin decided to run for re-election. EPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Έθεσαν στον Πούτιν εκατοντάδες ερωτήματα, αλλά παρουσίασαν και έναν σωσία του που ήταν έργο ΤΝ και του έθεσε δύο ερωτήσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκδοση του εαυτού του που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη. Ο «σωσίας» βρήκε την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα στον Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που δίνει ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και όπου δεκάδες πολίτες απ’ όλη την χώρα συνδέονται με βιντεοσύνδεση και απευθύνουν ερωτήματα.

«Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, γεια σας, είμαι φοιτητής στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Θέλω να ρωτήσω, είναι αλήθεια ότι έχετε πολλούς σωσίες;», ρώτησε ο σωσίας, προκαλώντας τα γέλια του κοινού στην αίθουσα με τον Πούτιν στη Μόσχα. Εν συνεχεία ρώτησε και «Πώς βλέπετε τους κινδύνους που φέρνουν στη ζωή μας η τεχνητή νοημοσύνη και τα νευρωνικά δίκτυα;»

Η ερώτηση προκάλεσε έναν σπάνιο δισταγμό από τον Πούτιν, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην τέταρτη ώρα που δέχονταν ερωτήσεις στη μαραθώνια αυτή συνέντευξη Τύπου. «Βλέπω ότι μπορεί να μου μοιάζεις και να μιλάς με τη φωνή μου. Αλλά το σκέφτηκα και αποφάσισα ότι μόνο ένα άτομο πρέπει να μου μοιάζει και να μιλάει με τη φωνή μου, και αυτό θα είμαι εγώ», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Και συμπλήρωσε: «Αυτός παρεμπιπτόντως είναι ο πρώτος σωσίας μου».

Υπήρξαν επανειλημμένες εικασίες, ιδίως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο Πούτιν έχει έναν ή περισσότερους σωσίες που τον καλύπτουν σε ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις του λόγω υποτιθέμενων προβλημάτων υγείας ή για λόγους ασφαλείας. Το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι