Σώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι από το φλεγόμενο φέρι

Σώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι από το φλεγόμενο φέρι

Διασώθηκαν οι δύο αλλοδαποί οδηγοί νταλίκας που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος, ενώ παράλληλα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν ότι βρέθηκαν στο καράβι ζωντανά και άλλα τρία ή ίσως πέντε άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 αγνοούμενοι, εκ των οποίων τρεις Έλληνες. Ο ένας λέγεται Νίκος και ήταν οδηγός φορτηγου και είπε σε συνάδελφό του ότι θα κοιμόταν στο φορτηγό. Ο συνάδελφός του διασώθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει σε καμιά λέμβο, δηλαδή μεταξύ των υπολοίπων διασωθέντων.

Δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε την πληροφορία για ανεύρεση ζωντανών αγνοουμένων στο φλεγόμενο πλοίο, πολύ δε περισσότερο αν είναι Έλληνες ή Ιταλοί ή άλλης εθνικότητας και το μόνο βέβαιο είναι η διάσωση του Τούρκου και του Βούλγαρου, που τους “μάζεψαν” με Super Puma το οποίο έριξε ειδικό δίχτυ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να μεταφερθούν στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Επιπλέον, έτοιμο να επέμβει είναι και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ με περίπου 20 άνδρες, ενώ μεταβαίνει και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμει στην διάσωση των αγνοουμένων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι