Άγρια επεισόδια στο Δουβλίνο μετά από επίθεση έξω από σχολείο

Σοβαρά επεισόδια στο Δουβλίνο μετά από επίθεση έξω από σχολείο

Πυρπολήθηκε όχημα της αστυνομίας, αλλά και λεωφορείο, και βανδαλίστηκαν καταστήματα ενώ για ώρες το κέντρο της πόλης έγινε πεδίο ταραχών.

Πρωτοφανή επεισόδια σημειώνονταν στο κέντρο του Δουβλίνου μετά την επίθεση με μαχαίρι έξω από σχολείο.  Ένα κορίτσι έχει τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση και άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται χωρίς όμως η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία, ανέφερε η αστυνομία. Μια γυναίκα και ένας άνδρας έχουν επίσης τραυματιστεί. Στη συνοικία όπου σημειώθηκε η επίθεση ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, προσπάθησε να επιτεθεί σε νέους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, προτού περαστικοί επέμβουν και τον ρίξουν στο έδαφος. Υπάρχουν δημοσιεύματα πως ο δράστης είναι Αλγερινός μετανάστης και οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Πυρπολήθηκε όχημα της αστυνομίας, αλλά και λεωφορείο, και βανδαλίστηκαν καταστήματα ενώ για ώρες το κέντρο της πόλης έγινε πεδίο ταραχών.
«Ακροδεξιοί χούλιγκαν πίσω από τα επεισόδια», λέει η αστυνομία για όσα συνέβησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι