Σουαζιλάνδη: Πέθανε ο πρωθυπουργός της από τον ιό

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Έχασε τη ζωή του από κορονοϊό σε ηλικία 52 ετών ο πρωθυπουργός του βασιλείου της Σουαζιλάνδης, Αμπρόουζ Μαντβούλο Ντλαμίνι, δύο εβδομάδες αφότου εισήχθη σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής.

Πρόκειται για τον πρώτο αρχηγό κράτους που καταλήγει από τον ιό. Ο Ντλαμίνι διαγνώστηκε θετικός στη νόσο στα μέσα Νοεμβρίου, όμως ήταν ασυμπτωματικός. Στη συνέχεια, η κατάστασή του επιδεινώθηκε σημαντικά και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Γεννήθηκε το 1968 και ήταν δισέγγονο του πρίγκιπα Μαλούντζ. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και είχε σπουδάσει οικονομικά στις ΗΠΑ. Εν συνεχεία απασχολήθηκε στον τραπεζικό τομέα για πάνω από 18 χρόνια και υπήρξε ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας του.

Η Σουαζιλάνδη είναι μια μικρή χώρα στη νότιο Αφρική, μέ έκταση ίση περίπου  με της Στερε΄ς Ελλάδας και μαστίζεται από το AIDS. Με πληθυσμό 1,1 εκατ. κατοίκους φέρεται να κατέγραψε επισήμως μόνον 130 νεκρούς από τον ιο, παρότι έχει ίσως έναν από τους πλέον ανοσοκατεσταλμένυς πληθυσμούς στον κόσμο -πάσχει απο AIDS το 27% των ενηλίκων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι