Σουέζ: Ισχυροί άνεμοι έστρεψαν και ξανακόλλησαν το θηριώδες φορτηγό πλοίο στην άμμο

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα με το Ever Given, το τεράστιο φορτηγό πλοίο που έχει προκαλέσει μποτιλιάρισμα πρωτοφανές αποκλείοντας τη διώρυγα του Σουέζ έξι μέρες τώρα. Νωρίτερα είχε αποκολληθεί χάρη στην πλημμυρίδα της πανσελήνου και είχε βάλει και μπρος τις μηχανές δοκιμαστικά, όταν διαπιστώθηκε ότι έχει κολλήσει ένα πρωραίος μηχανισμός. Τότε φύσηξαν και ισχυροί άνεμοι, που το γύρισαν πάλι διαγωνίως, το ξανακόλλησαν στα ρηχά και τώρα περιμένουν  όλοι πάλι την πλημμυρίδα -τα μεσάνυχτα.

Όπως μεταδίδει το  Reuters και το Daily News Egypt, ενώ είχε μερικώς αποκολληθεί και επιπλεύσει, τώρα ξαναπροσάραξε λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και του τεράστιου μετώπου που προσφέρει σε αυτούς.Έχει μήκος 400 μέτρα και καθώς  είναι φορτωμένο με κοντέινερς σε μεγάλο ύψος, “προσφέρει” μεγάλη επιφάνεια  στον άνεμο, που δυστυχώς δεν έπνεε από την αντίθετη μεριά ώστε  να το ωθήσει στα βαθιά, αλλά  το ώθησε πάλι στα ρηχά.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι