Σπαρτιάτες: Το 86% των Ελλήνων κλεφτών και διαρρηκτών το 2022 ήταν Ρομά

Σπαρτιάτες: Το 86% των Ελλήνων κλεφτών και διαρρηκτών το 2022 ήταν Ρομά

«Εντυπωσιακά, αλλά και τρομακτικά, είναι τα στοιχεία της έκθεσης για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα του 2022, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα των Σπαρτιατών.

Όπως αναφέρει «342 εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιήθηκαν στην χώρα μας το 2022, οι οποίες απαρτίζονταν συνολικά από 2.549 μέλη. Το 30,12% είναι συμμορίες αλλοδαπών, το 18,13% είναι εγχώριες και αλλοδαπές μαζί και το 51,75% επί του συνόλου είναι εγχώριες. Όμως το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2022 ήταν Ρομά».

Οι “Σπαρτιάτες” στη συνέχεια αποδίδουν το ίδιο πρόβλημα στο μεταναστευτικό, αναφέροντας τα εξής: «Οι αστυνομικοί προσπαθούν να πράξουν το καθήκον τους όσο καλύτερα γίνεται, διακινδυνεύοντας πολλές φορές την ίδια τους την ζωή. Όμως η ουσία του προβλήματος δεν είναι αυτή. Όσο τα σύνορα μας δεν φυλάσσονται, όσο δεν απελαύνονται οι εισαγόμενοι εγκληματίες, όσο δεν κόβονται προνόμια και επιδόματα παραβατικών ομάδων που, όχι μόνο ζουν εις βάρος των Ελλήνων αλλά προβαίνουν και σε εγκληματικές πράξεις, η κοινωνία μας θα πηγαίνει προς το χειρότερο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx