Στα αζήτητα ήταν η νεκρή Σταυρούλα που φέρετο ως αγνοουμένη;

Στα αζήτητα ήταν η νεκρή Σταυρούλα που φέρετο ως αγνοουμένη;

Το απόγευμα γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε σορός γυναίκας και ότι διερευνάται αν πρόκειται για την 53χρονη που είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Αύγουστο από την Κυψέλη. Όμως η ασυνεννοησία και η αμέλεια περιπλέκουν το ζήτημα. Η σορός δεν βρέθηκε σήμερα, αλλά έξι μήνες πριν. Δεν αναζητήθηκε ποτέ από την ΕΛΑΣ στα λεγόμενα “αζήτητα” πτώματα του νεκροτομείου (για τους αγνώστων στοιχείων νεκρούς) παρά μόνον προχθές, όταν και θεωρήθηκε ότι μια γυναίκα που είχε βρεθεί τέλη Αυγούστου σε κατάσταση σήψης κοντά στον Πόρο, πιθανόν να ήταν η αγνοουμένη.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ανέλαβε σχετικά πρόσφατα την υπόθεση, πήρε δείγμα DNA από τον πατέρα της αγνοουμένης για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για την 53χρονη που έφυγε ένα βράδυ του Αυγούστου από την Κυψέλη για ένα επαγγελματικό ραντεβού και δεν επέστρεψε ποτέ. Η συγκάτοικός της περιέπλεξε κι αυτή το ζήτημα, καθώς δεν δήλωσε την εξαφάνιση παρά μόνον τον Νοέμβριο.

Από τότε τηλεοπτική εκπομπή πίεζε το νεκροτομείο για να ελεγχθεί αν η σορός της πνιγμένης ή σκοτωμένης του Πόρου (δεν γνωρίζουμε τα αίτια θανάτου) ανήκε στην Σταυρούλα. Όμως έβρισκε “πόρτα”. Το Τμήμα Αγνοουμένων που θα μπορούσε να “άνοιγε” την πόρτα, δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να κάνει ό,τι έκανε μια απλή δημοσιογραφική εκπομπή -να συγκρίνει τα χαρακτηριστικά της νεκρής, να πάρει δείγμα DNA κ.λπ.

Η σορός αυτή εντοπίστηκε λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης –κατά δήλωση της συγκατοίκου της χάθηκε στις 22 ή 23 Αυγούστου. Οι χρόνοι και κάποια χαρακτηριστικά συμπίπτουν, όμως δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα.

Στην αγνώστων στοιχείων γυναίκα, που βρέθηκε σε σήψη, δεν έγινε τον Αύγουστο ουσιαστικά ιατροδικαστικός έλεγχος. Σήμερα ειπώθηκε ότι ήταν αδύνατον να γίνει λόγω της σήψης και ότι εν γένει η νεκροψία δεν είχε δείξει στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και ότι το περιστατικό παρέπεμπε σε ατύχημα.

Η νεκρή ήταν περίπου 50-55 ετών, είχε ύψος 1,70 και φορούσε μαύρο μπικίνι με αθλητικό σουτιέν γνωστής εταιρίας. Στα μαύρα μαλλιά της είχε ένα ροζ κοκαλάκι. Από την έρευνα του Λιμενικού που επιλήφθηκε τότε της υπόθεσης, φαίνεται να προκύπτει πως η γυναίκα που εντοπίστηκε στον Πόρο πιθανότατα να ήταν μια λουόμενη που είχε θεαθεί λίγες βραδιές πιο πριν την Παραλία Έδεμ του Φαλήρου.

Άλλος κολυμβητής την είχε δίνει να αφήνει ένα τσαντάκι  στην παραλία και να μπαίνει στη θάλασσα. Την άλλη μέρα ο κολυμβητής ξαναπήγε στην παραλία και πρόσεξε ότι τα προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας βρίσκονταν ακόμη στο σημείο που τα είχε αφήσει το προηγούμενο βράδυ, οπότε ειδοποίησε τις αρχές. Το τσαντάκι στο Έδεμ δεν είχε στοιχεία ταυτότητας πάντως. Η συγκάτοικος της Σταυρούλας στην Κυψέλη δεν είχε δηλώσει ακόμη την εξαφάνιση και έτσι το Λιμενικό δεν μπόρεσε να βρει αγνοουμένη με αυτά τα στοιχεία στις τότε δηλώσεις. Η νεκροψία δεν έδειχνε έγκλημα και το Λιμενικό έκλεισε την υπόθεση.

Τώρα είναι πιθανόν να γίνει απόπειρα για πιο ενδελεχή εξέταση της σορού ή μπορεί η υπόθεση να κλείσει ως ατύχημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι