Στα χέρια κόντεψε να πιαστεί ο Αλβανός πρόεδρος Μέτα με αστυνομικούς! (βίντεο)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ένα απίστευτο σκηνικό συνέβη στην Αλβανία με τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια με Αλβανούς αστυνομικούς! Αιτία υπήρξε η έξωση του κόμματος FRD από τα κεντρικά γραφεία του, την οποία απέστειλε ο Δήμαρχος Τιράνων.

Ο πρόεδρος Μέτα μόλις ενημερώθηκε για την παρουσία της αστυνομίας έσπευσε στο σημείο να υπερασπιστεί τον νυν αρχηγό του FRD, Σαλί Σέχου και συγκρούστηκε μαζί τους προειδοποιώντας τους να μην εκτελέσουν παράνομες εντολές. Στο βίντεο ακούγεται ο Meta να τους λέει: «Βγείτε έξω γιατί θα σας πάω στη φυλακή με τα ίδια μου τα χέρια».

 

Μετά τη διαμάχη, o Μέτα κατάφερε να εκδιώξει τη δημοτική αστυνομία, ενώ σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε ότι πρόκειται για πραξικόπημα και ζήτησε από την ενωμένη αντιπολίτευση να «ξυπνήσει» διότι η κυβέρνηση του Εντι Ραμα υπονομεύει τις εκλογές. Μάλιστα είχε προειδοποιήσει τον δήμαρχο των Τιράνων, Ερίον Βέλια, να αποστασιοποιηθεί από τα αιτήματα του Αλβανού πρωθυπουργού.

Το κόμμα του FDR είχε ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με το κυβερνών κόμμα στις ερχόμενες εκλογές, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε απόφαση και συνεργάστηκε τα κόμματα της ενωμένης αντιπολίτευσης. Έπειτα από την απόφαση του FDR, ο Αλβανός πρωθυπουργός έδωσε την επίμαχη εντολή έξωσης στον δήμαρχο Τιράνων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι