Στα Δυτικά Βαλκάνια ο Αυστριακός ΥΠΕΣ για την παράτυπη μετανάστευση

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου, μεταξύ 27 και 29 Απριλίου, θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του της Βόρειας Μακεδονίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σερβίας, για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ. “Η Αυστρία είναι παραδοσιακά γεφυροποιός στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, και ειδικά όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και του οργανωμένου εγκλήματος, χρειαζόμαστε στενή συνεργασία,” τόνισε σε δηλώσεις του ο Καρλ Νέχαμερ.

Στόχος των προγραμματιζόμενων συνομιλιών είναι η “δημιουργία ισχυρότερης συνεργασίας στον τομέα της επιστροφής, επειδή πολλοί παράτυποι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα ασύλου στην Αυστρία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, ανέφερε ο ίδιος. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στη Βιέννη, στο επίκεντρο του ταξιδιού στις τρεις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα βρεθεί η ενίσχυση της συνεργασίας για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στο πλαίσιο της “Πλατφόρμας κατά της παράνομης μετανάστευσης” που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι.

Η “Πλατφόρμα κατά της παράνομης μετανάστευσης”, που είναι ένα συντονιστικό όργανο για τη μεταναστευτική πολιτική σε πολλές χώρες, και έχει την έδρα της στη Βιέννη, είχε προταθεί από τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών στο Διεθνές Συνέδριο Μετανάστευσης στη Βιέννη πέρυσι το καλοκαίρι. Η “Πλατφόρμα” έχει ήδη ξεκινήσει το έργο της και μόνο φέτος διοργάνωσε τέσσερις μεγάλες συναντήσεις δικτύωσης σε θέματα όπως, επιστροφές, διαχείριση συνόρων και άσυλο, και αυτής προίσταται ο αναπληρωτής επικεφαλής του οργανισμού προστασίας των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex, ο ανώτερος αυστριακός αξιωματούχος Μπερντ Κέρνερ.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι