Στα καταφύγια οι Ουκρανοί – Απάντηση με drone σε πολυκατοικία 40 ορόφων στη Ρωσία

Στα καταφύγια οι Ουκρανοί – Απάντηση με drone σε πολυκατοικία 40 ορόφων στη Ρωσία

Επίθεση με drone εξαπέλυσε η Ουκρανία σήμερα στην πόλη Σαράτοφ της Ρωσίας. Πρόκειται για αντίποινα του Κιέβου στο μπαράζ ρωσικού βομβαρδισμού αρκετών ουκρανικών περιφερειακών. Η Ρωσία εξαπέλυσε 100 ή 200 drone και πυραύλους κόβοντας το ρεύμα αλλά και το νερό σε πολλές περιφέρειες της Ουκρανίας. Ο Ζελενσκι παράλληλα, ανακοίνωσε ότι πρέπει «να ρίξουμε βαρύτητα στο ανατολικό μέτωπο«, καθώς οι Ρώσοι παρά τις μάχες στο Κουρσκ, στα βόρεια της Ουκρανίας, συνεχίζουν να κατακτούν χωριά στα ανατολικά της.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνουν τη στιγμή που σημειώνεται έκρηξη στο υψηλότερο κτήριο της πόλης Σαράτοφ της Ρωσίας. Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι μετά την εισβολή στο Κουρσκ, θα συνεχίζονται με ένταση τα πλήγματα στην Ουκρανία και ανέφεραν ότι έπληξαν ενεργειακές υποδομές σε εννέα επαρχίες της χώρας. Οι Ουκρανοί ως απάντηση έπληξαν πιθανόν με drone κτίριο διαμερισμάτων ύψους 40 ορόφων σε πόλη που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ρωσία, σε απόσταση 900 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Όσον αφορά την πορεία στα δύο βασικά μέτωπα, στα σύνορα της περιφέρειας Κουρσκ αλλά και στο Ντονιέτσκ και στη Ζαπορίζια, στα ανατολικά, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι δήλωσε ότι η Ουκρανία αποφάσισε να «ενισχύσει περαιτέρω τον ανατολικό στρατηγικό κόμβο του Ποκρόφσκ» όπου πρόσφατα η Ρωσία είχε εντείνει την στρατιωτική της πίεση. Η περιοχή εκκενώθηκε από Ουκρανούς προ δέκα ημερών και μετακινήθηκαν περίπου 50.000 άτομα και, όπως φαίνεται, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν κι εκεί. Το Ποκρόφσκ έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους αντιμαχόμενους.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέρριψαν 102 από τους 127 πυραύλους και 99 από τα 109 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποίησε η Ρωσία κατά την σημερινή της μαζική επίθεση. Ο Μίκολα Ολεστσούκ χαρακτήρισε την συνδυασμένη επίθεση ως «την μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση» με δηλώσεις του στο Telegram.

Και οι δύο πλευρές αναφέρονται αντίστοιχα σε απώλειες αμάχων.

/

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ενημέρωση από τη διοίκηση του Σαράτοφ, από το συγκεκριμένο χτύπημα στο κτίριο 40 ορόφων, καταστράφηκαν δύο διαμερίσματα και τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx