Σταϊκούρας παρουσίασε στη Βουλή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας: 36, 6 δισεκατομμύρια ευρώ

Τα 3 δισ. έφτασε το νέο ομόλογο της χώρας - "Ψήφο εμπιστοσύνης" το χαρακτηρίζει ο Χρ. Σταϊκούρας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε απαντώντας σε ερώτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία πως είπε στο τέλος Μαρτίου ανέρχονται σε 36, 6 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε αναλυτικά το συνολικό ταμείο λέγοντας: «Στο τέλος Μαρτίου το συνολικό ταμείο ανέρχεται σε 36, 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποια είναι η ανάλυση αυτού του ποσού;

Τα 15,7 δις από αυτά είναι η τελευταία εκταμίευση από τον μηχανισμό σταθερότητας (ESM) προς τη χώρα και από τα υπερπλεονάσματα εκείνης της περιόδου.

9 δισεκατομμύρια από δόσεις του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, 3 δισεκατομμύρια από εκδόσεις χρέους, 3,7 τοις εκατομμύρια ευρώ από πλεονάσματα.

Τα 10,7 δις ευρώ είναι τα διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης που είναι στις εμπορικές τράπεζες και στην τράπεζα της Ελλάδος. Τα 10,2 δις ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα της κεντρικής διοίκησης. Σύνολο 36,6 δις ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι παρουσίασε αναλυτικά όπως δεν έχει γίνει ποτέ στην ολομέλεια το ταμείο της χώρας, ενώ την ίδια ώρα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις υποσχέσεις που δίνει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες

«Κάθε μέρα όποιον βλέπει ο κ. Τσίπρας υπόσχεται πόρους που δεν ήταν στο πρόγραμμα που παρουσίασε, μοίρασε και συνεχίζει να μοιράζει κάθε μέρα υποσχέσεις για στήριξη κλάδων με επιπλέον πόρους που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις αρχικές προτάσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί πλήρως τη λογική του περάστε κόσμε. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σε επανάληψη στα καλύτερα του».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι