Σταματάει (ξανά) να πουλάει όπλα σε Τουρκία (έμμεσα σε Αζέρους) ο Καναδάς

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο Καναδάς ανακοίνωσε απόψε ότι διακόπτει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία και θα εξετάσει αν η χώρα αυτή παραδίδει καναδικό στρατιωτικό υλικό στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Καναδάς είχε διακόψει τις πωλήσεις προς Τουρκία λόγω της επέμβασής της στη βόρειο Συρία εναντίον των Κούρδων, αλλά τον περασμένο Μάιο ξανάρχισε τις πωλήσεις.

«Με βάση το αυστηρό καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών του Καναδά και υπό το φως των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, ανέστειλα τις σχετικές άδειες εξαγωγής προς την Τουρκία, ώστε να δοθεί χρόνος για να εξεταστεί καλύτερα η κατάσταση», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί .

Είπε επισης ότι διερευνά τις καταγγελίες ότι καναδική τεχνολογία χρησιμοποιείται στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης, η Οτάβα έδωσε τον Μάιο άδεια στην καναδική εταιρεία L3Harris Wescam να εξάγει συστήματα απεικόνισης και στόχευσης σε μια τουρκική εταιρεία κατασκευής drone. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί  drones κατασκευασμένα από αυτήν την τουρκική εταιρεία -την Baykar.

Ο Καναδάς πάντως ζητάει κατάπαυση του πυρός…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι