Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες για την Ρένα Κουμιώτη

Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες για την Ρένα Κουμιώτη,

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη, μία από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου κύματος. Η τραγουδίστρια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και από τον περασμένο Νοέμβριο διέμενε στο Γηροκομείο Αθηνών. Το καλοκαίρι έφυγε από τη ζωή ο πρωτότοκος γιος της, Νίκος Σαββίδης, από ανακοπή καρδιάς.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή από τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος έγραψε: «Ενα μεγάλο αντίο στην υπέροχη Ρενα Κουμιωτη!! ΑΥΤΗ η τόσο βελούδινη φωνή της θα μας συγκινεί πάντα….Όσοι την γνωρίσαμε μόνο όμορφες στιγμές θα θυμόμαστε.. Καλό ταξίδι Ρένα όλων μας….».

Η απώλειά της ανακοινώθηκε στη συνέχεια στον λογαριασμό της στο Facebook: «H Ρένα Κουμιώτη δεν είναι πια μαζί μας. “Έφυγε” σήμερα ξημερώνοντας Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ύστερα από δύο μήνες προσωπικής μάχης με τη ζωή. Η μεγάλη ερμηνεύτρια όμως θα ζει πάντα ανάμεσά μας με τα τραγούδια της. Όσοι είχαμε τη μέγιστη τιμή, να τη ζήσουμε από κοντά , γνωρίσαμε το ήθος , την ψυχή, την σεμνότητα και την αξιοπρέπειά της . Μια μεγάλη κυρία “έφυγε” αλλά θα είναι πάντα εδώ. Δεν σταματούν έτσι του ρολογιού οι δείκτες…».

Η Ρένα Κουμιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαΐου 1948. Κόρη προσφύγων, ο πατέρας της ναυτικός από τη Σμύρνη και η μητέρα της Κωνσταντινοπολίτισσα. Έχασε τη μητέρα της όταν ήταν ακόμα μωρό, από επιπλοκές του θυρεοειδή. Τελείωσε το Δημοτικό και δεν συνέχισε τo σχολείο, αλλά άρχισε να απασχολείται σε διάφορες εργασίες. Το 1960 παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, αλλά ο γάμος τους κράτησε δύο χρόνια. Το 1968 και ενώ εργαζόταν στην «Απανεμιά» γνωρίστηκε με τον Μανώλη Μητσιά, αλλά και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο οποίος της πρότεινε συνεργασία με τον ήδη διάσημο Γιάννη Πουλόπουλο στον δίσκο «ο Δρόμος», στον οποίο συνεργαζόταν με τον Μίμη Πλέσσα. O «Δρόμος» έγινε ένας από τους πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών. Από την «Απανεμιά», βρέθηκε να δουλεύει με τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου και τον Λευτέρη Μυτιληναίο στο «Καν-Καν», στο θέατρο «REX» και στον θεατρικό «Δρόμο».

Ακολούθησαν στη δισκογραφία τα τραγούδια «Σταμάτησε του ρολογιού οι δείχτες», «Άναψε καινούργιο μου φεγγάρι» του Μίμη Πλέσσα, ενώ συμμετείχε στους δίσκους «Ώρες» και «Θαλασσινό τριφύλλι» του Λίνου Κόκοτου. Το 1972, συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Μπουρνέλη. Μετά τα «Δειλινά» πήγε στη «Φαντασία». Δύο χρόνια αργότερα ταξίδεψε στον Καναδά όπου γνώρισε τον μετέπειτα δεύτερο σύζυγό της. Το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και εμφανίστηκε πάλι με το Γιάννη Πουλόπουλο, την Τζίνα Σπηλιωτοπούλου και την Αθηναϊκή Κομπανία στο «Ζυγό». Επόμενος σταθμός ήταν τα Ηλιοβασιλέματα» με τον Γιώργο Ζαμπέτα και τη Μαίρη Λίντα. Το 1995 συνεργάστηκε με τον Μίμη Πλέσσα και έκτοτε έκανε μόνο συναυλίες τα καλοκαίρια και λίγες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx