Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Σλοβάκου πρωθυπουργού – Τι λέει ο γιος του δράστη

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Σλοβάκου πρωθυπουργού – Τι λέει ο γιος του δράστη

Η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο είναι σήμερα σταθερή, αλλά παραμένει πολύ σοβαρή, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ δήλωσε ότι οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του Φίτσο κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για να διασφαλίσουν την περαιτέρω βελτίωσή της.

«Δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζει να είναι πολύ σοβαρή λόγω της πολυπλοκότητας των τραυμάτων αλλά όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση», δήλωσε ο Κάλινακ.

Η Μίριαμ Λαπουνίκοβα, διευθύντρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου F.D. Roosevelt στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου εισήχθη ο Φίτσο, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση, με δύο ομάδες να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα πολλαπλά τραύματα που προκλήθηκαν από τα πυρά. «Σε αυτή τη φάση η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί αλλά είναι πραγματικά πολύ σοβαρή, θα είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας», δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους.

Εν τω μεταξύ μερίδα πολιτών επιχαίρει στα κοινωνικά δικτυα και ο υπουργός Εσωτερικών Μάτους Έστοκ δήλωσε τα εξής: «Θέλω να καλέσω τον κόσμο, τους δημοσιογράφους και όλους τους πολιτικούς να σταματήσουν να διασπείρουν το μίσος. Οι πάντες πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν αυτή την πρωτοφανή αποτρόπαια πράξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Προειδοποίησε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα αναλάβουν δράση. «Καμία από τις πράξεις που παραπέμπουν σε έγκλημα μίσους δεν θα μείνει ατιμώρητη», είπε ο υπουργός.

Ο ένοπλος που φέρεται να είναι υποστηρικτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Slovenski Branci, πυροβόλησε τον 59χρονο Φίτσο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη σλοβακική πόλη Χάντλοβα. Το περιστατικό δημιούργησε ερωτήματα για την οργάνωση της προσωπικής ασφάλειας του Φίτσο, καθώς ο δράστης πρόλαβε να πυροβολήσει πέντε φορές σχεδόν εξ επαφής παρόλο που ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από αρκετούς σωματοφύλακες.

Ο ηλικίας 71 ετών δράστης που επειδή έγραψε τρία βιβλία με ποίηση είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων, εργαζόταν παλιότερα ως φύλακας σε εμπορικό κέντρο. Όπως είπε ο γιος του, ο πατέρας του κατείχε νομίμως άδεια οπλοφορίας. Ο ίδιος είπε ότι ο πατέρας του δεν είναι ψυχοπαθής και ότι ήταν κατά της βίας και δεν μπορεί να ερμηνεύσει την ενέργειά του. «Ίσως μπλόκαρε το μυαλό του, τι να πω, έχω μείνει εμβρόντητος», είπε. «Το μόνο που ξέρω με σιγουριά είναι οτι ότι δεν έχει ψηφίσει υπέρ του Φίτσο, όμως δεν ξέρω πώς έφτασε σε αυτή την ενέργεια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι