ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στέφανος Κασσελάκης: “Υπάρχει διοικητική και πολιτική ευθύνη για την οικολογική καταστροφή στη Θεσσαλία” 

default image

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ολιγωρία στην αντιμετώπιση των συνεπειών των περυσινών φυσικών καταστροφών στην Θεσσαλία, επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την επίσκεψη του στον χείμαρρο Ξηριά, με αφορμή τα νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν στον Παγασητικό.

Είπε ο κ. Κασσελάκης: «Αυτά τα ζητήματα είναι ζητήματα που φέρνουν στο προσκήνιο την σημασία της ευθύνης. Υπάρχει η διοικητική ευθύνη, υπάρχει η πολιτική ευθύνη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανέναν να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. Άρα λοιπόν, αναμένουμε πέρα από τις λύσεις για αποκατάσταση και αποζημίωση στην τοπική κοινωνία, όχι ασπιρίνες, αλλά πραγματικές λύσεις, Αναμένουμε επιτέλους να δούμε από την κυβέρνηση αποπομπή όσων ευθύνονται για αυτήν εδώ την κατάσταση. Υπάρχει αρμοδιότητα, Εάν η κυβέρνηση έχει κάνει μπάχαλο το επιτελικό κράτος και δεν ξέρει πού είναι, ας αποπέμψει όσους έχουν συναρμοδιότητα. Απλά τα πράγματα.

Σε ερώτηση για το πως σχολιάζει τον σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και που σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις προβλέπεται να επιβαρύνει περισσότερο την λίμνη Κάρλα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Η πρώτη μου αντίδραση είναι: Καλά, δεν υπάρχει πρωθυπουργός τα τελευταία πέντε χρόνια; Που ήταν στον Ιανό; Δεν είχε έρθει στη Θεσσαλία; Δεν είχε πάλι υποσχεθεί ότι θα υπάρξει ανακούφιση, ότι δεν θα επαναληφθεί; Πού βρίσκεται τόσα χρόνια;

Δεύτερον, είδα τον φάκελο που είχε η Περιφέρεια, την τελευταία φορά που επισκέφθηκα τον κ. Κουρέτα. Η πλήρης υποδομή που χρειάζεται η Θεσσαλία κοστίζει 500.000.000 ευρώ. Επιτέλους να γίνουν τα έργα. Να προτεραιοποιηθούν. Εάν θέλει να βρει πόρους ο κύριος Μητσοτάκης ας κοιτάξει τις εταιρείες του ηλεκτρικού ρεύματος, τις οποίες τις χρηματοδοτεί έμμεσα με τα ολιγοπώλια που επιτρέπει.

Σημειώνεται ότι περιοδεία στην Θεσσαλία πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος το απόγευμα θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων. 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx