“Στείλαμε και άλλα όπλα στην Ουκρανία, αλλά όχι εν κρυπτώ” λέει ο υφυπουργός Άμυνας

"Στείλαμε και άλλα όπλα στην Ουκρανία αλλά όχι εν κρυπτώ" λέει ο υφυπουργός Άμυνας

Τί ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης  για τα όπλα στην Ουκρανία.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην εκπομπή του OPEN “Τώρα Μαζί”,  κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα περί της νέας στρατιωτικής βοήθειας που έστειλε η χώρα μας στην Ουκρανία.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει ότι ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Ελευσίνα, όπου φόρτωσε ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα Μ101Α1 των 105 χιλιοστών. Όπως αναφέρεται, αυτά δεν χρησιμοποιούνται πια από τον Ελληνικό Στρατό.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι στάλθηκαν 2.000 ρουκέτες, 180 αντιαρματικές ρουκέτες, 90.000 αντιαρματικά βλήματα, 4.000.000 σφαίρες και 70 αμερικανικής προέλευσης οβιδοβόλα. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ερωτώμενος στην πρωινή εκπομπή του OPEN, δεν διέψευσε το δημοσίευμα, ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν γίνεται «εν κρυπτώ», όπως ανέφερε η “Δημοκρατία”.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ουκρανίας κι ότι θα τη στηρίξουμε με αποστολή ανθρωπιστικού και στρατιωτικού υλικού. Αυτές οι διαδικασίες δεν είναι κρυφές, έχουν συζητηθεί με όλα τα κόμματα κι υπάρχουν σχετικές ενημερώσεις.

Δεν κάνουμε κάτι κρυφά. Αυτά που στέλνουμε, σύμφωνα με το αρμόδιο επιτελείο, δεν είναι πολύτιμα επιχειρησιακά. Ό,τι φεύγει από τη χώρα είναι μη αναγκαίο επιχειρησιακά», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι διαψεύδει το δημοσίευμα στο σκέλος που αναφέρεται ότι η αποστολή υλικού που αναφέρεται έγινε «κρυφά».

Όσον αφορά στη στράτευση των γυναικών, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι ο σκοπός είναι να αξιοποιηθούν κάποιες ειδικές δεξιότητες, όπως η επιστημοσύνη των γυναικών. «Υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα στο εξωτερικό, μιλάμε για εθελοντική στράτευση πάντα. Η στράτευση των γυναικών βρίσκεται στο τραπέζι και τη συζητάμε», σημείωσε.

Στο νέο πακέτο βοήθεια στην Ουκρανία αναφέρθηκαν και διεθνή μέσα ενημέρωσης:

Πηγή: erereportaz

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι