Στέητ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία πρέπει να πάψει να προκαλεί

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και  να σταματήσει την αποστολή ξένων μαχητών σε συγκρούσεις, καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία.

Μετά την διαρροή προς τον Τύπο της αυστηρής γλώσσας που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προς την Τουρκία στη διάρκεια της διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ρωτήθηκε σχετικά εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Αυτός σημείωσε (προς την hellas journal)  ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον για τις περιφερειακές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη στρατηγική μας σχέση με τη, σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Η συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική ευκαιρία για να έχουμε ειλικρινείς και κλειστές συζητήσεις με τους στενότερους συμμάχους και συνεργάτες μας. Οι απόψεις μας σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παροτρύνει την Τουρκία σε πολλές περιπτώσεις να επιλύσει το ζήτημα των S-400, να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο εκπρόσωπος σύμφωνα με το hellas journal.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι