Στέλνει κι άλλους Patriot στην Ουκρανία η Γερμανία

Στέλνει κι άλλους Patriot στην Ουκρανία η Γερμανία

«Η Γερμανία θα στείλει ένα πρόσθετο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία για να την συνδράμει στην αντιμετώπιση των αυξανομένων ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων», ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Το σύστημα προέρχεται από τα αποθέματα της Bundeswehr (γερμανικός στρατός) και θα παραδοθεί αμέσως. Έως τώρα, η Γερμανία έχει παραδώσει δύο συστήματα Patriot στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο.

Από πλευράς του ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερμανία για την αποστολή των Patriot  και κάλεσε τους συμμάχους της να κάνουν το ίδιο. Είπε τα εξής: “Είμαι ευγνώμων προς τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για την απόφαση να παράσχει ένα επιπλέον σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία και πυραύλους για τα υπάρχοντα συστήματα. Αυτή είναι μια πραγματική εκδήλωση υποστήριξης προς την Ουκρανία σε μια κρίσιμη στιγμή για εμάς και θα ήθελα οι συμμαχικές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι