Στη φυλακή μάνα και έφηβος γιος για τις φωτιές στη Νέα Μάκρη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 - Ποιες περιοχές είναι σε επιφυλακή

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 50χρονη γυναίκα και ο ανήλικος γιος της για σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο σύντροφος της γυναίκας, ορθοπεδικός στο επάγγελμα, αφέθηκε ελεύθερος. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να συνήργησαν σε έξι εμπρησμούς επειδή υπήρχαν τριβές με τους γείτονες για το πάρκινγκ, τα ακαθάριστα οικόπεδα και άλλους λόγους.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν ότι μητέρα και γιος πρέπει να κρατηθούν προσωρινά ενώ για τον τρίτο κατηγορούμενο, 61 ετών ορθοπεδικό , αποφάσισαν ότι θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Είναι άγνωστο για ποιο λόγο ο ορθοπεδικός αντιμετωπίσθηκε διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες, το αγόρι είναι γιος της 50χρονης και έβαζε τις φωτιές κάθε φορά που υπήρχε προστριβή με γείτονες, η δε μητέρα φέρεται να τον κάλυπτε.

Το ζευγάρι συνελήφθη και οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές. Το αγόρι δεν είχε εντοπιστεί για να συλληφθεί, όμως παραδόθηκε σήμερα στην Ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση. Και για τους τρεις εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης μετά από στοιχεία της Πυροσβεστικής από τα οποία φαίνεται να προκύπτει πως οι επίμαχες φωτιές ξεσπούσαν μετά από διαφωνίες των κατηγορουμένων με γείτονες τους στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλες οι φωτιές ξεσπούσαν ξημερώματα, ανάμεσα στις 03.00 – 04.00 π.μ. Ενώ το ζευγάρι υποστήριξε ότι τις ώρες που ξεσπούσαν οι φωτιές κοιμούνταν, βίντεο δείχνει τον ορθοπεδικό να μετακινεί το όχημά του εκείνες τις ώρες σε δύο περιπτώσεις εμπρησμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx