Στη Γαλλία ο Δένδιας για την επίσημη καθέλκυση της πρώτης Belharra (video)

Στη Γαλλία ο Δένδιας για την επίσημη καθέλκυση της πρώτης Belharra (video),

Η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας Belharra, γαλλικής ναυπήγησης του Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Κίμων» θα γίνει σήμερα στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν της Βρετάνης, παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια.

Τον Έλληνα υπουργό Άμυνας θα υποδεχτεί ο ομόλογός του Σεμπαστιάν Λεκορνού και στη συνέχεια κ. Δένδιας θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Λοριάν, όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας «Νέαρχος».

Ο «Κίμων» είναι η πρώτη από τις τρεις καινούργιες φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό. Η σημερινή τελετή είναι τυπική, αφού η φρεγάτα βρέθηκε στο νερό πριν από λίγες ημέρες. Θα ακολουθήσουν οι δοκιμές του πλοίου και μέχρι τα τέλη του 2024 με αρχές 2025 και στη συνέχεια αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό για να ενταχθεί στο στόλο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η δεύτερη φρεγάτα με την ονομασία «Νέαρχος» αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2025 και η τρίτη φρεγάτα με την ονομασία «Φορμίων» αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το 2026.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι