Στη Γερμανία ο Ρώσος ακτιβιστής – Η οικογένεια ανέλαβε το ρίσκο

Στη Γερμανία ο Ρώσος ακτιβιστής – Η οικογένεια ανέλαβε το ρίσκο

Με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος για αεροδιακομιδή ασθενών μεταφέρθηκε  στην Γερμανία ο Ρώσος ακτιβιστής Αλεξέι Ναβάλνι, που φίλοι και συγγενείς του θεωρούν ότι τον δηλητηρίασε ο Πούτιν ή άλλος πολιτικός αντίπαλος.

Η σύζυγος επέμεινε για την αεροδιακομιδή για να διαλευκανθεί η δηλητηρίαση -όπως υποστηρίζει. Οι ρωσικές αρχές απάντησαν ότι το θέμα είναι καθαρά ιατρικό και δεν μπορούν να παρέμβουν. Οι θεράποντες γιατροί στο νοσοκομείο της Σιβηρίας είπαν ότι είναι επικίνδυνη η μεταφορά στην κατάστασή του και σε αυτό συμφώνησαν και Γερμανοί ειδικοί που η οικογένεια και οπαδοί του μπλόγκερ κάλεσαν  επί τούτου. Όμως αργότερα, έκριναν ότι αν η οικογένεια αναλαμβάνει την ευθύνη, ας πάρει τον Ναβάλνι και ας τον πάει όπου θέλει.

Τελικά το αεροσκάφος απογειώθηκε με τον Ναβάλνι από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας για Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι Αλεξέι Ναβάλνι, που θεωρεί ότι τον κατατρέχει ο Ρώσος πρόεδρος και ο Ρώσος πρωθυπουργός για τις αποκαλύψεις του περί διαφθοράς, παρουσίασε έντονο κοιλιακό άλγος ενώ πετούσε από τη Σιβηρία προς Μόσχα. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Ομσκ για να νοσηλευθεί και εκεί οι γιατροί ανακοίνωσαν εν συνεχεία ότι ο Ναβάλνι είναι σε κώμα, ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν τίποτα τοξικό στο αίμα του και ότι διερευνούν τα αίτια της αιφνιδιαστικής ασθένειάς του, που τα συμπτώματά της προσομοιάζουν με της τροφικής δηλητηρίασης. Τώρα τις απαντήσεις καλούνται να τις δώσουν Γερμανοί γιατροί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι