Στη Λουιζιάνα ψηφίστηκε νόμος για χειρουργικό ευνουχισμό παιδόφιλων

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Εκείνοι που διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών στη Λουιζιάνα ενδέχεται στο εξής να υποβάλλονται σε χειρουργικό ευνουχισμό, με βάση ένα νομοσχέδιο που ενέκρινε το Κογκρέσο της Πολιτείας αυτής, εφόσον ο κυβερνήτης το επικυρώσει ώστε να καταστεί νόμος.

Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεται τέτοιο μέτρο σε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία τη Δευτέρα, επιτρέπει στους δικαστές να διατάζουν τον χειρουργικό ευνουχισμό κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ορισμένα σοβαρά εγκλήματα, όπως για βιασμό ανηλίκων κάτω των 13 ετών, για αιμομιξία ή και για ασέλγεια. Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί τώρα στο γραφείο του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Τζεφ Λάντρι. Οι εκπρόσωποί του δεν απάντησαν στην ερώτηση αν σκοπεύει να το υπογράψει.

Λίγες Πολιτείες, όπως η Λουιζιάνα, η Καλιφόρνια και το Τέξας, έχουν νόμους που δίνουν στους δικαστές τη δυνατότητα να διατάζουν σε ορισμένες περιπτώσεις τον χημικό ευνουχισμό των καταδίκων, δηλαδή την υποχρεωτική λήψη από αυτούς φαρμακευτικών σκευασμάτων που αναστέλλουν την παραγωγή συγκεκριμένων ορμόνών. Ομως είναιο πολύ λιγότερο βίαιο μέσο από τον χειρουργικό ευνουχισμό.

Η Λουιζιάνα θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα επιτρέψει ως ποινή τον χειρουργικό ευνουχισμό, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση για Ορθολογικούς Νόμους για τα σεξουαλικά αδικήματα (NARSOL), μια οργάνωση που αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο.

Με βάση το νομοσχέδιο, ένας γιατρός διορισμένος από το δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει ως εμπειρογνώμονας ότι ο κατηγορούμενος «έχει τα χαρακτηριστικά που ενδείκνυνται για χειρουργική επέμβαση». Στη συνέχεια θα είναι στο χέρι του δικαστή να διατάξει τον χειρουργείο.

Η NARSOL υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια βάναυση τιμωρία και, σε αντίθεση με τον χημικό ευνουχισμό, ο χειρουργικός δεν είναι αναστρέψιμη ποινή. «Είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αναποτελεσματικό μέτρο και, στη χειρότερη, βάρβαρο», είπε η εκπρόσωπος της προαναφερόμενης οργάνωσης, Σάντι Ρόζεκ.

Μολονότι το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε κατά κύριο λόγο από τους Ρεπουμπλικάνους, που έχουν την πλειοψηφία στο πολιτειακό Κογκρέσο, η εισηγήτριά του ήταν η Δημοκρατική γερουσιαστής Ρετζίνα Μπάροου. «Θέλω να είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλή», είπε σε μια ακρόαση τον περασμένο μήνα, υπερασπιζόμενη τη χειρουργική επέμβαση. Η ίδια είπε ότι θα  ευνουχίζονται και γυναίκες που διαπράττουν τα ίδια αδικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι