Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης – Θα έχει συνάντηση με τον Γκουτέρες απόψε

Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση εκ μέρους της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 23:15 (ώρα Ελλάδας) ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Θα ακολουθήσει δήλωση του κ. Γεραπετρίτη στους δημοσιογράφους περί ώρα 11:45 μ.μ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών, θα συμμετάσχει από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου στην έδρα του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 5:00 μ.μ., ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-2026, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει δήλωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους Έλληνες και ξένους ανταποκριτές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι