VIDEO

Στιγμές έντασης στις παρελάσεις – Δεν πήγε βουλευτής της ΝΔ στα Τρίκαλα

Στιγμές  έντασης στις παρελάσεις – Δεν πήγε βουλευτής της ΝΔ στα Τρίκαλα

Δεν έλλειψαν οι εντάσεις στις παρελάσεις.

Ένταση επικράτησε στο τελευταίο κομμάτι της παρέλασης στα Τρίκαλα. Η οικογένεια Πλακιά, που έχασε τα τρία της κορίτσια στο δυστύχημα των Τεμπών, άρχισε να αντιδρά με αποδοκιμασίες και να καταγγέλλει έλλειψη σεβασμού από τους ενστόλους στο δράμα τους.

Οι Δημήτρης Πλακιάς, Νίκος και Σοφία Πλακιά παρακολούθησαν όλη την παρέλαση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ πριν την έναρξη αυτή εναπόθεσαν στην εξέδρα ένα μπουκέτο λουλούδια. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση είχε νωρίτερα συνάντηση μαζί τους.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr η οικογένεια Πλακιά χειροκτότησε και ευχαρίστησε τη μαθητιώσσα νεολαία που δεν έστρεψε το βλέμμα της στους επισήμους, ενώ προχώρησε σε αποδοκιμασίες των Αξιωματικών της ΣΜΥ και της Πυροσβεστικής γιατί αυτοί απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν και οι ίδιοι εξήγησαν αργότερα πως “το μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν”.

Την ίδια στιγμή, απείχε από την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Κατερίνα Παπακώστα μετά από αντιδράσεις συγγενών θυμάτων στα Τέμπη.

Λάρισα

Μετά το τέλος της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στη Λάρισα, η Άλμα Λάτα, μητέρα της αδικοχαμένης στην τραγωδία των Τεμπών, Κλαούντια, είχε τετ α τετ με τους επισήμους και συγκεκριμένα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου. Η κ. Λάτα εμφανώς φορτισμένη ζήτησε δικαιοσύνη για την κόρη της αλλά και για τα υπόλοιπα θύματα της τραγωδίας.

Τη μητέρα της κοπέλας αγκάλιασαν με δάκρυα και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας καθώς και ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, που την πλησίασαν μετά το τέλος της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Λάρισας. Πριν την έναρξη της παρέλασης η Άλμα Λάτα κρατώντας λίγα λουλούδια κι ένα χαρτί ζήτησε “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” για τα 57 αδικοχαμένα θύματα του εγκλήματος που ακόμα συγκλονίζει.

Αθήνα

Σε 8 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, την ώρα που περνούσαν τεθωρακισμένα του ελληνικού στρατού, επικράτησε μικρή αναστάτωση όταν ορισμένα άτομα επιχείρησαν να ανοίξουν σημαίες της Παλαιστίνης μπροστά από διερχόμενο τανκ. Αστυνομικοί επενέβησαν και τα απομάκρυναν από το σημείο, προχωρώντας και σε προσαγωγές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι