Στην αιώνια κατοικία του ο Μίμης Πλέσσας – Πλήθος κόσμου για το ύστατο χαίρε

Στην αιώνια κατοικία του ο Μίμης Πλέσσας – Πλήθος κόσμου για το ύστατο χαίρε
Το φέρετρο με τη σορό του Μίμη Πλέσσα μεταφέρεται ανάμεσα από πλήθος κόσμου που αποχαιρετά τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2024, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα 100στά γενέθλια, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και όλη τη χώρα. Από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες, που διένυε με χαρακτηριστική άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες, ο Μίμης Πλέσσας ξεχώρισε από πολύ νωρίς με το ταλέντο του, στην Ελλάδα και διεθνώς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές απέτισαν σήμερα φόρο τιμής στον μεγάλο Μίμη Πλέσσα, ο οποίος αναπαύεται πλέον στο Α’ Νεκροταφείο ΑΘηνών.

Η σορός του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη που πέθανε πλήρης ημερών στις 5 Οκτωβρίου 2024 σε ηλικία 100 ετών, βρισκόταν από το πρωί στο κοιμητήριο όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Για τον Μίμη Πλέσσα μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Μακεδόνας, Αντώνη Ρέμος, ύστατο χαίρε είπε η σύζηγός του Λουκίλα Καρρέρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx