VIDEO

Στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα

Στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης ήταν εκείνος που άναψε τη φλόγα στον βωμό της Ακρόπολης, έχοντας παραλάβει τη σκυτάλη από τον πρωταθλητή της κολύμβησης Ανδρέα Βαζαίο.

«Κατά τη διάρκεια μιας ανάπαυλας από τη βραδινή βροχή αργά χθες το βράδυ, ο Έλληνας πρωταθλητής των 400 μ. μετ΄εμποδίων Περικλής Ιακωβάκης άναψε έναν βωμό μπροστά από τον ηλικίας 2.500 ετών ναό του Παρθενώνα, στην ακρόπολη που δεσπόζει στον ορίζοντα της Αθήνας και αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ελλάδας», σημειώνει το Associated Press, το οποίο δημοσιεύει μαγευτικές φωτογραφίες της φλόγας στον Ιερό Βράχο.

Η φλόγα θα ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές της χώρας από 300 λαμπαδηδρόμους συνολικά και θα παραδοθεί στους Γάλλους την ερχόμενη Παρασκευή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. Στη συνέχεια, στο λιμάνι του Πειραιά, θα επιβιβαστεί στο Belem, ένα γαλλικό ιστιοφόρο που κατασκευάστηκε το 1896, για να μεταφερθεί στη Γαλλία. Αναμένεται να καταπλεύσει στη Μασσαλία, στις 8 Μαΐου και θα ταξιδέψει στη Γαλλία στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου στο Παρίσι. Στην λαμπαδηδρομία της Γαλλίας θα μετάσχουν 11.000 άτομα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι