Στην ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle το 2021

Στην ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle το 2021

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle θα αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο και στον Ινδικό Ωκεανό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, στο πλαίσιο της αποστολής Chammal στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας του κοινοβουλίου, είπε ότι η επόμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου θα αφορά την ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος. Η ίδια υπενθύμισε ότι στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού περίπου 900 Γάλλοι στρατιώτες.

«Η Γαλλία θεωρεί ότι το ISIS είναι πάντα παρόν. Μπορούμε μάλιστα να μιλήσουμε για ένα είδος επανεμφάνισής του στη Συρία και το Ιράκ», δήλωσε η Φλοράνς Παρλί και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι FranceInfoTV.

Η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου σκοπεύει να αποσύρει 500 στρατιώτες από το Ιράκ, οπότε η αμερικανική δύναμη στη χώρα αυτή θα μειωθεί στους 2.500 άνδρες. Σχεδόν όλοι οι στρατιώτες των άλλων χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του ΙΚ έφυγαν από το Ιράκ όταν ξέσπασε η πανδημία. Αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή του Charles-de-Gaulle μετά από εκείνη στις αρχές του 2020, όταν σχεδόν τα δύο τρίτα του πληρώματος ασθένησαν από την Covid-19.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι