Στην Αθήνα διακομίζεται ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε

Σε "μεταφορά ελληνικών F-16 στην Ουκρανία" αναφέρεται το Newsweek – Tί λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στις 15:02 και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε και εκτινάχθηκε και μάρτυρες φέρονται να είδαν το αλεξίπτωτό του. Επίσης ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του, όμως η Αεροπορία αναφέρει απλώς ότι “περισυνελέγη σώος” χωρίς να αναφέρει επακριβώς την κατάσταση της υγείας του.

Το F-16 βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη. Συμμετείχε σε εκπαιδευτική πτήση και πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε αναφορά από πιλότο άλλου μαχητικού που συμμετείχε στην άσκηση, ότι είδε να ανοίγει το αλεξίπτωτο του πιλότου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη και έκανε τον πιλότο στις 13:29 σήμερα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι