Στην Αθήνα η κυβέρνηση της Βαυαρίας για φυσικό αέριο και… ήλιο

Στην Αθήνα η κυβέρνηση της Βαυαρίας για φυσικό αέριο και... ήλιο,

Τετραήμερη ( ) επίσκεψη στην Ελλάδα αρχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (Markus Söder), συνοδευόμενος από 50 ( ) μέλη τη τοπικής κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Dpa ο Söder είπε ότι «η συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι για εμένα πολύ σημαντική. Τον γνωρίζω εδώ και καιρό. Εκτός από τις πολυσχιδείς πολιτισμικές και ανθρώπινες σχέσεις, θέλουμε να ξεκινήσουμε και έναν ενεργειακό διάλογο». Ο διάλογος για την ενέργεια τόνισε ο κ. Söder, εστιάζεται στην μεταφορά φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη καθώς και στη δυνατότητα κοινής αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του CSU εξήγησε ότι εξαιτίας των υψηλών τιμών στην ενέργεια και λόγω της ανησυχίας για τον ενεργειακό ανεφοδιασμό στο μέλλον, «θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι εναλλακτικές», ώστε να ενισχυθούν οι νότιες συνδέσεις της Βαυαρίας. «Ό,τι βρίσκεται νότια και νοτιοανατολικά της Βαυαρίας, είναι σημαντικό. Λειτουργούμε ως γέφυρα για ολόκληρη τη Γερμανία».

Ο Söder επεσήμανε ότι για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και αυτό ισχύει και για κοινά ενεργειακά προγράμματα με άλλες χώρες. «Θα άξιζε για παράδειγμα να εξετάσουμε αν μπορούμε να δρομολογήσουμε ένα κοινό ηλιακό πάρκο (στην Ελλάδα) για την κοινή παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος».

Η βαυαρική αποστολή θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ενώ προγραμματίζεται και επίσκεψη σε δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Οι σχέσεις ανάμεσα στη Βαυαρία και την Ελλάδα «είναι παραδοσιακά πολύ καλές», τόνισε ο Markus Söder, προσθέτοντας ότι «υπήρξε κάποια ένταση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά αποκλιμακώθηκε λόγω και του ότι η νέα κυβέρνηση ακολουθεί μια στέρεα και σοβαρή πορεία στα δημοσιονομικά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι