Στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης

Στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης

Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νάιλα ελ Μανγκούς, θα έχει σήμερα την Δευτέρα, συνάντηση στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια, ο οποίος μετά τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα της παραθέσει γεύμα εργασίας.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα στις 16:20. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η ελληνική στήριξη στην Λιβύη, οι διμερείς σχέσεις, στη βάση πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαιτέρα του Δικαίου της Θάλασσας, οι εξελίξεις στην Λιβύη ενόψει και των προγραμματισμένων εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Λιβύης.

Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν και οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου. Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι πρέπει να αποχώρησουν οι μισθοφόροι και οι ξένοι μαχητές που παραμένουν σε λιβυκό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών δυνάμεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι